İçeriğe geç

Kekim Civik Oldu Ne Yapmalıyım

Kekim katı oldu ne yapmalıyım?

Adım. Kurutulmuş kekinizi nemli bir beze sarın, orta sıcaklıktaki fırına koyun ve bez kuruyana kadar fırında bırakın. Kekiniz fırından çıkardığınızda yumuşak olacaktır.

Kek sulu olursa ne olur?

Kekinize gereğinden fazla sıvı eklerseniz, kekiniz istediğiniz gibi olmayacaktır. Bu nedenle sıvıları dozajlarına göre eklemekte fayda vardır. Gerekenden fazla sıvı eklerseniz, aynı miktarda un veya kakao eklemeyi unutmayın.

Kekin kıvamı koyu olursa ne yapmalı?

Kek karışımının kıvamı çok koyuysa süt veya yağ ekleyerek daha akışkan hale getirebilirsiniz. Hazırladığınız kekte tereyağı kullanmak istiyorsanız az miktarda yağ eklediğinizden emin olun. Kakao kekleri pişirirken un miktarını azaltın.

Cıvık kek kaç dakikada pişer?

Fırın sıcaklığı çok yüksekse, dışı aniden pişer ve içi akışkanlaşır. Fırın sıcaklığı 150 ila 180 derece arasında olmalıdır. Islak kekler için, kapak genellikle ilk başta 20 dakika açık bırakılmalıdır. Ortalama pişirme süresi 30 dakika veya 35 dakikadır.

Cıvık olan kek nasıl kurtarılır?

Kekte hala hamur varsa ne yapmalısınız? Diyelim ki hala hazırlık aşamasındasınız ve kek hamurunun çok sıvı olduğunu düşünüyorsunuz. Hemen elenmiş un ekleyin. Bu şekilde kek karışımının kıvamını koyulaştırabilirsiniz. Kekinizi fırına koyup pişirdikten sonra kürdan testi yapmayı unutmayın.

Katı olan kek hamurunu nasıl yumuşatılır?

Bu nedenle kek hamurunu daha yumuşak yapmak için süt veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Süt yoksa yoğurt ekleyebilirsiniz veya tam tersi.

Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?

Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, şerbet veya sos kullandığınızda veya aroma eklediğinizde ise yoğun ve nemli kekler için yoğurt kullanmanızı öneririz.

Keke’un yerine nişasta konur mu?

Nişasta çeşitlerinden yapılan keklerin sertliği kontrole göre artmış; elastikiyet, kohezyon ve yapışkanlık değerleri azalmıştır. Sonuç olarak sadece nişasta kullanılarak yapılan kek üretiminin tüketiciler için günlük tüketime alternatif olabileceği anlaşılmıştır.

Keke 2 tane kabartma tozu konur mu?

Kabartma tozu sütlü keklerde çok işe yarıyor ve ben genelde ikisini birden tercih ediyorum.

Kekin katı olması için ne yapmalı?

Unu Kontrollü Bir Şekilde Eklemek Kek hamuruna un eklerken kontrollü olmak önemlidir. Unu çok hızlı eklerseniz, glüten oluşabilir ve kekinizin dokusu sert olabilir. Unu azar azar ekleyin ve kek hamurunu fazla karıştırmamaya dikkat edin. Ayrıca un, kakao ve vanilin gibi toz malzemeleri eleyerek hamura eklediğinizden emin olun.

Kekim neden yumuşak olmuyor?

Kek az yağ içeriyorsa, olması gerekenden daha kuru ve sert olacaktır. Fırını önceden ısıtmadan kek pişirmek de kekin kurumasına neden olacaktır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise fırını fansız çalıştırmaktır. Fansız çalışan fırında hava akışı azalır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır.

Karbonat keki kabartır mı?

Kek hamurlarında genellikle kabartma tozu kullanılır ancak karbonat keklerin çok iyi kabarmasını sağlar. Kabartma tozu kullanırken kek hamurunuza limon suyu veya soda gibi asidik malzemeler eklemeyi unutmayın.

Kek fanlı fırında mı fansız fırında mı?

*Kek fırına koyulduktan sonra ilk 20 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. *Kek sıcak havada pişirilmemelidir, aksi takdirde kekiniz kurur ve sertleşir. *İlk 30 dakika 180 derecede, son 20 dakika 170 derecede pişirilmesi önerilir.

Kekin unu az olursa ne olur?

Çok fazla un varsa kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Çok az un varsa, kabardıktan sonra çöker! 4- Fırına koyduğunuz keki 25 dakika bekletin, bu yüzden fırın kapağını açıp kontrol etmenize gerek yok!

Kek kaçıncı rafta pişer?

Kurabiye ve bisküvilerYiyecek türüSıcaklık aralığıRaf konumuKekler ve hamur işleri160–180°CMorta rafEkmek ve hamur işleri200–220°CMorta alt rafEt ve tavuk180–200°CMorta raf (et için) veya üst raf (ızgara için)Sebzeler180–200°CMorta raf2 satır daha

Kek hamuru neden katı olur?

Unu Kontrollü Bir Şekilde Eklemek Kek hamuruna un eklerken kontrollü olmak önemlidir. Unu çok hızlı eklerseniz, glüten oluşabilir ve kekinizin dokusu sert olabilir. Unu azar azar ekleyin ve kek hamurunu fazla karıştırmamaya dikkat edin. Ayrıca un, kakao ve vanilin gibi toz malzemeleri eleyerek hamura eklediğinizden emin olun.

Kekim neden sert oluyor?

Kek az yağ içeriyorsa, olması gerekenden daha kuru ve sert olacaktır. Fırını önceden ısıtmadan kek pişirmek de kekin kurumasına neden olacaktır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise fırını fansız çalıştırmaktır. Fansız çalışan fırında hava akışı azalır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır.

Kek piştikten sonra nasıl yumuşatılır?

Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Daha sonra çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlendirmeden kesmeyin ve servis etmeyin, ancak toparlanması için zaman tanıyın.

Kek piştikten sonra neden ufalanır?

Çok fazla kabartma tozu veya diğer mayalayıcı maddeler eklemek, kekinizin fırından çıkar çıkmaz aniden kabarmasına ve sönmesine neden olabilir, bu nedenle tariflere mümkün olduğunca sadık kaldığınızdan emin olun. Bazı kek tariflerinde doğal olarak daha az miktarda bulunur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Elden Ödeme Alan Escort