Dahiliye hangi rahatsızlıklara bakar?
İç hastalıkları; Hipertansiyon, alt ve üst solunum yolu hastalıkları, diyabet, tiroit, böbrek ve bağırsak hastalıkları gibi pek çok hastalığın tanısı için ilk başvurulan kliniktir.
Dahiliye doktoru hangi tahlilleri yapar?
Dahiliye Bölümünde hangi testler yapılır? Dahiliye Bölümünde bir dizi tanı testi ve muayene yapılır. Kan testleri, lipid profili ölçümleri, kan şekeri ölçümleri ve böbrek fonksiyon testleri gibi laboratuvar testleri sıklıkla yapılır.
Dahiliye kardiyolojiye yönlendirir mi?
İç hastalıkları uzmanları bu tür hastalıkların tanı, tedavi ve yönetiminde rol oynar. Gerekirse hastaları bir kardiyologla çalışmaya yönlendirir: Yüksek tansiyon: Hipertansiyon olarak bilinen bu hastalık, kardiyovasküler sağlık için ciddi riskler oluşturabilir.
Dahiliye nasıl bir bölüm?
İç hastalıkları, iç hastalıklarının teşhisi ve tedavisiyle ilgilenen tıp dalıdır. İç hastalıkları doktoru, çeşitli iç organ hastalıkları, metabolik bozukluklar ve kronik hastalıkların tedavisinde uzmanlaşmıştır. Bu doktorlar; yüksek tansiyon, diyabet, enfeksiyonlar ve sindirim sorunları gibi durumları tedavi eder.
Dahiliye doktoru hangi şikayetlere bakar?
İç Hastalıkları Anabilim Dalı, diyabet, tansiyon, karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları, kan hastalıkları, sindirim sistemi sorunları (gastrit, ülser, fonksiyonel bağırsak bozuklukları – ishal ve kabızlık gibi), kansızlık, vitamin ve mineral eksikliklerine bağlı hastalıklar, osteoporoz, enfeksiyon hastalıkları, solunum yolu hastalıkları…
Dahiliye şikayetleri nelerdir?
İç Hastalıkları Anabilim Dalı İlgi AlanlarıHipertansiyon.Koroner arter hastalığıKalp yetmezliği.Diyabet.Hipotiroidi ve hipertiroidi.Metabolik sendrom.Astım.Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH)Daha fazla makale…
Dahiliye aç mı tok mu?
Tıbbi muayeneden önce hastaya hiçbir şey yememesi ve mümkünse sadece su içmesi tavsiye edilir. Tanı için gereken testler genellikle açlık kan değerlerinin analizini gerektirir.
Dahiliyenin diğer adı nedir?
İç hastalıkları için bir diğer isim ise iç hastalıklarıdır. Genel olarak tıbbi ve coğrafi terimlere pek hakim değiliz.
Dahiliye bölümleri nelerdir?
İç Hastalıkları Anabilim Dalımız; Alerji, İmmünoloji, Endokrinoloji, Gastroenteroloji, Geriatri, Hematoloji, Nefroloji, Tıbbi Onkoloji ve Romatoloji alt dallarını bünyesinde barındırmaktadır.
Dahiliye EKG ister mi?
Akademik Hastanemizde, İç Hastalıkları Anabilim Dalı’na çeşitli şikayetlerle gelen hastalara kan, idrar, dışkı gibi laboratuvar tetkikleri veya kolonoskopi, endoskopi, tomografi, röntgen, EKG veya ekokardiyografi gibi radyolojik tetkikler yapılmaktadır.
Kardiyoloji doktoru kan tahlili ister mi?
Kardiyoloji hangi testleri yapar? Kardiyolojide yapılan başlıca testler ve özellikleri şunlardır: Kan testleri: Kan testleri, kreatin kinaz (CK), CK-MB ve troponin gibi kardiyak enzimleri ve hormon seviyelerini kontrol eder. Kalp sorunu varsa, bu testlerdeki değerler yükselebilir.
Mide rahatsızlığına dahiliye bakar mı?
Mide hastalıklarıyla ilgilenen bölümler; İç hastalıkları ve gastroenteroloji bölümleri iç hastalıklarıyla ilgilenir. Mide rahatsızlığı olan kişilerin öncelikle iç hastalıkları bölümüne gitmesi gerekir.
İç hastalıkları belirtileri nelerdir?
Karın, göğüs ve sırt ağrısı, bulantı, kusma, tansiyonda ani yükselme ve düşme, baş dönmesi, midede yanma ve asit, ağızda acı su, el ve ayak parmaklarında uyuşma ve soğukluk, nedeni bilinmeyen ateş, vücutta kıllanma artışı ve lekelenme başlangıcı, el ve ayaklarda ödem, aşırı susama ve…
Dahiliyenin yan dalları nelerdir?
İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nın alt birimleri arasında gastroenteroloji, nefroloji, romatoloji, hematoloji, tıbbi onkoloji, gastroenteroloji, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları yer almaktadır.
Dahiliye polikliniği nedir?
Dahiliye nedir? Dahiliye bölümü, çocukluktan sonraki kişilerin iç organ sistemlerinin muayenelerini yapar. Bu sistemin organlarının işlev bozuklukları için teşhis ve tedavi hizmetleri sunar.
Dahiliye bölümünde hangi bölümler var?
İç Hastalıkları Anabilim Dalımız; Alerji, İmmünoloji, Endokrinoloji, Gastroenteroloji, Geriatri, Hematoloji, Nefroloji, Tıbbi Onkoloji ve Romatoloji alt dallarını bünyesinde barındırmaktadır.
Dahiliye polikliniğine aç mı gidilir tok mu?
Dahili tıbbi muayene öncesinde hastanın hiçbir şey yememesi, mümkünse sadece su içmesi önerilir.
Mide rahatsızlığına dahiliye bakar mı?
Mide hastalıklarıyla ilgilenen bölümler; İç hastalıkları ve gastroenteroloji iç hastalıklarıyla ilgilenir. Mide rahatsızlığı olan herkes öncelikle iç hastalıkları bölümüne gitmelidir.
Dahiliye servisinde kimler yatar?
İç Hastalıkları (Genel Dahiliye) Anabilim Dalı erişkin hasta grubunda cerrahi olmayan şikayetlerin çözümünden sorumludur.