İçeriğe geç

Tatarca Günaydın Ne Demek

Tatarca teşekkür ederim ne demek?

– Nezaketiniz için teşekkür ederim (Veliev, 2007: 34). “Nezaketiniz için teşekkür ederim (teşekkür ederim) – çok teşekkür ederim! 6 Kasım 2017

Tatarca aruv ne demek?

Aruv – İyi.İyi. Ashuv – Sinir. Öfke. Öfke.

Tatarca bala ne demek?

Bala kelimesinin anlamı “oğul”dur. Oğul, yavru demektir.

Tatarca abi ne demek?

Örneğin: Abí (Ağabey, büyük birader).

Tatarca seni çok seviyorum ne demek?

Tercüme: Мин сине яратам. ♥ Seni seviyorum (Türkçe) ♥ Seni seviyorum (Azerbaycan).

Tatarca adın ne?

Adınız nedir? (MSU 31/12) [Adınız nedir?]

Tatarca cıllı ne demek?

Açıklamalar. Bu kelime kuzey (çöl) lehçesinde kullanılır. Edebi karşılığı kirli, sıcaktır.

Tatarca hala ne demek?

Kırım Tatar Türkçesinde “sessiz” anlamına gelen ala ve alapçe sözcükleri birlikte kullanılmaktadır. Sözcüğün Arapça biçiminin, “teyze” anlamına gelen ala ve “kız kardeş” anlamına gelen apçe sözcüklerinin alapçe < ala + apçe biçiminde birleştirilmesiyle oluştuğu varsayılabilir.

Tatarca apakay ne demek?

Kırım Tatar Kadınları “Kartanay” ve “Apakaylar” Kırım Tatar dilinde yaşlı kadınlara “Kartanay”, genç kadınlara ise “Apakay” denir.

Tatarca ekmek ne demek?

“Ekmek” sözcüğünün lehçelerde şu varyantları tespit edilmiştir: ütmek, üpmek, push, ötpök.

Tatarca bebek ne demek?

Osmanlı Türkçesi ببك‎ (bebek). Başkurt бЙпЙй (bäpäy) ile ilgili, Kırım Tatar bebey ile ilgili, Kazakça бönüЩбек (böbek) ile ilgili, Tatar бiano бЙбԙй (bäbäy) ile ilgili, Türkmen bäbek ile ilgili, Uygur بوۋاق‎ (Yay aq ile ilgili) vb.

Tatarca kedi ne demek?

mışıq “kedi” Tatarca cigit ne demek?

Bu kelime kuzey (çöl) lehçesinde kullanılır. Edebi karşılığı cesurdur.

Tatarca köpek ne demek?

Köpek kelimesi Kıpçak dilinde “şişmek” veya “büyümek” anlamına gelen “köp-” fiilinden gelir. Sonuna gelen “-ek” eki ise küçültme anlamı katar.

Koşay ne demek?

Kazak destanında Kosay, babasının intikamını alıp sevdiği kızı kazanmak isteyen genç bir adamken, Kırgız destanında Koşoy, ilerlemiş yaşına rağmen büyük ve güçlü bir kahraman, Katagan halkının efendisi, Manas’ın sadık müttefiki, bilge ve saygın bir kahramandır.

Tatarca hala ne demek?

Kırım Tatar Türkçesinde “sessiz” anlamına gelen ala ve alapçe sözcükleri birlikte kullanılmaktadır. Sözcüğün Arapça biçiminin, “teyze” anlamına gelen ala ve “kız kardeş” anlamına gelen apçe sözcüklerinin alapçe < ala + apçe biçiminde birleştirilmesiyle oluştuğu varsayılabilir.

Teşekkür ederim karşılığında ne denir?

Rica ederim. (Önemli değil)

Tatarlar Türkçe bilir mi?

Kırım Tatarlarının hemen hemen hepsi iki veya daha fazla dil konuşmaktadır; birçoğu yaşadıkları ülkelerin resmi dillerini (Rusça, Türkçe, Romence, Özbekçe, Bulgarca veya Ukraynaca) ana dil olarak konuşmaktadır.

Tataristan’da hangi dil konuşuluyor?

Tatar veya Volga Tatarı (Tatar: татар теле veya татарча), Türk dillerinin Kıpçak grubuna ait bir dildir. Aynı ailenin bir lehçesi olan Kırım Tatarcasından ayırt etmek için “Kazan Tatarı” olarak da adlandırılır. Çoğunlukla Rusya Federasyonu’ndaki Tataristan’da yaşayan Tatarlar tarafından konuşulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Elden Ödeme Alan Escort